У кулінарному та кондитерському мистецтві агар-агар найчастіше використовують як желеутворюючий компонент або загусник при приготуванні солодощів (легендарне «Пташине молоко», зефір і мармелад, низькокалорійна пастила та різні муси та желе – лише мала частина того, куди може додаватися даний інгредієнт).
Відмінності агар–агара від желатину Основне відмінність у цьому, що це продукти різного походження. Агар–агар – продукт рослинного походження, а желатин – Тварини. Таким чином, вегетаріанці віддають перевагу агар-Агар.
Агар багатий магнієм і залізом, а також клітковиною. Агар–агар активно бореться з варикозом, і навіть зниженням кислотності шлункового соку. При лікування шлунково-кишкового тракту, агар не вимиває корисні речовини, а м'яко виводить токсини та шлаки, зберігаючи мікрофлору.
Агар–агар – натуральний загусник з морських водоростей. Використовується для приготування домашніх десертів: желе, суфле, мармеладу тощо. Застигає без охолодження (при кімнатній температурі).