Традиційний рецепт передбачає мікс содової, цитрусового лікеру "Aperol" з ігристим вином "Просекко", але через брак його можна додати і звичайне сухе вино, і джин. Содову можна замінити звичайною мінеральною водою, тоніком або спрайтом.7 Mar 2019
Пити "Апероль" можна, можливо у чистому вигляді або в поєднанні практично з будь-якими напоями – від коньяку та вермуту до содової та лимонаду. Неміцний алкоголь не потребує закусок і добре освіжає, особливо з льодом і часточками апельсина. П'ють аперитив охолодженим із чарок для лікеру.
Апероль – 11% алкогольний напій, створений в Італії на початку XX століття. Винайшли його брати Барб'єрі у 1919 році. Вони заснували свою сімейну справу в Падуї і одразу ж досягли успіху. Для тих років лікер міцністю лише в 11 градусів був дуже незвичайним — більшість напоїв були міцнішими.
Апероль шприц У хайбол з льодом налити бітер. Додати ігристе і воду (за бажанням, допустимо замінити її Фантою або Спрайтом). Прикрасити апельсином (на батьківщині напою, крім апельсина, як прикраса часто використовується оливка). Подавати з трубочкою та коктейльною паличкою.