Бітери (перекладається як гіркий) – це міцні (від 32 градусів) алкогольні напої, які готуються без цукру. Робляться на основі екстрактів трав, коренеплодів, листя лікарських рослин. Nov 29, 2018

Деякі біттери використовуються як аперитив, у разі вони вживаються у чистому вигляді чи з льодом. Бітери також використовують як інгредієнт для коктейлів, додають у чай чи каву. При використанні концентрованих біттерів, таких як ангостура, додають буквально кілька крапель.

Як і лікери, гіркі настойки-біттери отримують додаванням в базовий спирт компонентів, що визначають смак та запах. Але в відмінність від лікерів, смак біттерів завжди з гіркуватістю, що освіжає і бадьорить. Бітери отримують мацерацією фруктів, ягід, трав та спецій у базовому спирті.

Види біттерів Пивні – тому що головний інгредієнт, який надає гіркоту спиртному, – хміль. Винні – бо трави спиртової настойки перемішуються з вином. Спиртові – тому що головний інгредієнт, який надає гіркоту – полин, шкірка лимона чи кора хінного дерева.