Амарантове борошно – це продукт переробки насіння амаранту. Амарант, як і борошно з нього, з погляду вмісту поживних речовин і вітамінів дуже цінний, тому дієтологи рекомендують вживати продукти на його основі якомога частіше. У 100 г борошна – 298 ккал.

Амарантове борошно багата поліненасиченими жирними кислотами, містить легкозасвоювану і потужну форму вітаміну Е, в ній приблизно в п'ять разів більше заліза і втричі більше клітковини, ніж у пшеничного борошна. У ній високий рівень калію, фосфору, вітамінів А та С.

Амарантове борошно використовується при приготуванні каші, коржів, хлібобулочних, кондитерських та макаронних виробів. Насіння та борошно амаранта можна також використовувати як добавки до страв звичайного раціону.

Був заборонено в СРСР з 1971 року та в 1976 році в США Управлінням з контролю якості харчових продуктів та лікарських засобів (FDA) за підозрою у канцерогенності.