Цімес – це десертне блюдо єврейської кухні, яке являє собою солодке овочеве рагу із сухофруктами. Склад його може бути різним, але традиційно він є солодкою новорічною стравою.

Цімес в ашкеназькій традиції є обов'язковим компонентом меню на єврейський Новий рік. Незважаючи на простоту, вважається великим делікатесом та ласощами, у російській мові у переносній значенні це слово вживається в значеннях "сама суть чогось" або "те що треба", "найкраще".

Бички по-одеськи Вони кістляві та специфічні. Тому смажені бички – найвідоміші одеські. страва і стоїть у сезон для туристів як осетрина. Головне у приготуванні бичків – їх треба зловити в морі та одразу приготувати.

Що спробувати в Одесі Популярні салати з перцю, з бринзи та помідорів сорту «Бичаче серце», оселедець під шубою, вінегрет. З м'яса готують голубці з мізинчик, одеський борщ, курячий супчик, тефтельки та котлетки, качка фарширована, курча тютюну, кролик тушкований з локшиною.