Д-дімер – це білок, що утворився в процесі розпаду згустку крові. Простими словами, коли в організмі ушкоджується якась судина або тканина, кров починає згортатися – утворювати тромби, які мають у своєму складі фібрин. Цей білок з'єднує компоненти тромбу, утримуючи його у місці його освіти.
Крім того, значення Д–димера вище 273 нг/мл достовірно асоціювалися з розвитком нових випадків онкологічних захворювань (ЗОШ 1,16; Р = 0,02).
Нормою вважається рівень Д–димера у крові не вище 0,55 мкг FEU/мл (в інших одиницях – не вище 250 нг/мл).
D-димер – білковий фрагмент, який утворюється внаслідок розпаду кров'яного згустку.При ДВЗ, коли на тлі основного захворювання виникають такі симптоми:
- задишка,
- синюшність шкірних покривів,
- кровоточивість ясен,
- нудота блювота,
- сильні болі в м'язах і животі,
- біль у серці,
- знижене сечовиділення.