Осетинський пиріг фіджін – це пиріг, який готують осетини з рубаного м'яса, найчастіше з яловичини. Це не просто пиріжок з м'ясом, як біляш, це справжнє надбання Осетинської республіки та її столиці Владикавказу.

Осетинський пиріг з рубаним м'ясом фіджин (Ossetian Meat Pie — Фідджин) подаємо гарячим з вилкою та ножем (його найсмачніше їсти руками!). Смачного!

Осетинський пиріг з м'ясом називається "Фидджин". Як начинка використовується не одне певне м'ясо, а поєднання різних видів м'яса. У процесі приготування використовують прісне тісто. Як добавку використовують мелений перець, кінзу, часник, а також дрібно нарізану цибулю.

Три пироги, що лежать один на одному, можуть трактуватися як три рівня: небо – верхній, вода – середній, земля – нижній. Також є трактування, згідно з яким пироги позначають минуле, сьогодення та майбутнє, а їхня кругла форма — землю.