Харчовий силікон для форм – це матеріал на основі кремнію та кисню. Він набув широкого поширення завдяки здатності зберігати корисні якості при екстремальних температурах та в умовах підвищеної вологості.

Найголовніше відмінність харчового силікону від технічного — перший не вступає у взаємодію Космосу з іншими речовинами, не окислюється і виділяє шкідливих речовин, зокрема і при нагріванні до високих температур.

Харчовий силіконовий герметик використовується для герметизації швів у резервуарах з питною водою, водяних фільтрах, у стерильних приміщеннях (наприклад, операційних) та приміщеннях харчових підприємств (виробничих цехах, їдалень, кухнях тощо).

Але чому платиновий силікон називають харчовим силіконом? Фізичні властивості силіконів на платині + їхня основна сфера застосування закріпили за ними в народі саме таку назву.