Ванілін є кристалічний порошкоподібний ароматизатор, отриманий хімічним шляхом. Ванілін вважається найбільш відомим і одним із найдавніших харчових ароматизаторів у світі. Він був синтезований для заміни натурального ароматизатора – ванілі.

Звичайний порошковий ванілін при високих температурах втрачає більшу частину свого чудового аромату. Для таких виробів найкращим вважається ванілін кристалічний. Він не втрачає своїх властивостей навіть за температури понад 200 градусів. Такий ванілін широко застосовується при виробництві шоколаду та морозива.

Смак та аромат Головна властивість натуральної ванілі – чудовий аромат, на який впливають більш ніж 200 компонентів. Хімічні речовини імітують лише головну з них. ванілінтому смак і запах штучних добавок є більш вираженим, ніж у натуральної прянощі.

Тобто на 500 г цукру або цукрової пудри вам знадобиться 25 г ваніліну. Використовувати суміш можна відразу.

  1. Розрізаємо стручок вздовж і виймаємо насіння. …
  2. Змішуємо цукор пісок з ваніллю та ретельно перемішуємо. …
  3. Пересипаємо ванільний цукор у ємність та закриваємо.