Інулін, що містить харчові волокна, сприятливо впливає на функцію кишечника, а також абсолютно не містить білка. САГО – це штучна крупа з крохмалю. Багата на вуглеводи (85%), містить вітаміни, мінеральні речовини.

Корисні властивості саго: У ній є такі вітаміни, як Е, РР, холін, трохи меншою мірою Н, вітаміни групи В, А. Мінеральний склад саго теж різноманітний, до нього входять титан, фосфор, бор, кальцій, молібден, ванадій, калій, залізо, йод, кремній, цирконій, магній, мідь, стронцій, цинк тощо.

Чисте саго майже несмачно і бідно на білок, тому його їдять з м'ясом або рибою, а також додають до нього різні приправи та добавки, такі як листові овочі та горіхи.

З борошна сорго готують кускус, скочуючи її в кульки з невеликою кількістю води. Цукрове сорго використовується для виробництва патоки (соргового меду), повидла, різних кондитерських виробів та спирту.