Назва цьому Куннар (Кокнар, кухнар, дулю, ханка) – подрібнені голівки опійного маку, підготовлені для приготування настою; настій опійного маку; сушені головки опійного маку.30 Jun 2010
Жінкам регулярне вживання маку приносить неоціненну користь. В основному, це виявляється у нормалізації гормонального фону та знятті дратівливості та занепокоєння. Часті головні болі, нервозність та безсоння характерні саме для представниць слабкої статі.
Мак Добре зміцнює імунітет і посилює його захисну реакцію. Калій, що входить до складу макових зерен, покликаний знижувати артеріальний тиск і запобігає утворенню тромбів. Застосування маку також чудовою профілактикою цукрового діабету.
Макова солома (кокнар, кукнар) – це всі частини скошеного опійного маку (Papaver), цілі або подрібнені, висушені або не висушені, за винятком насіння.