Кумкват – екзотичний фрукт, що нагадує маленький мандарин. Батьківщина кумквату – Китай. Цей фрукт має яскравий запашний аромат і приємний кисло-солодкий цитрусовий смак. Використовується цілком, разом із шкіркою.

З плодів кумквата виходить освіжаючий, кисло-солодкий сік. Пікантна кислинка робить кумкват оригінальною закускою до міцних напоїв, таких, як віскі та коньяк. Плоди кумквата містять багато корисних речовин – вітамінів та ефірних олій. У кумкваті містяться вітамін С та Р, пектинові речовини.

Яскравий, соковитий, терпкий цитрусовий смак трохи кисліше мандаринів. При вживанні разом із шкіркою може трохи гірчити.

На відміну від інших цитрусових, кумкват їдять повністю, не очищаючи його. У цього фрукта кисла м'якоть і солодкувата шкірка з легкою приємною гіркуватістю. Разом ці смаки становлять дуже цікаве поєднання. А ось кісточки зазвичай викидають.