Тахіні, тахіна або тхіна (також відома як сезамова паста або кунжутна паста) – поширена на Близькому Сході густа паста з меленого кунжутного насіння, її додають як необхідний компонент до багатьох страв, наприклад, фалафеля, до хумусу, крім того, вона служить основою для багатьох соусів.
Кунжутну пасту додають у страви з м'яса, птиці та риби. Також вона є важливим компонентом для приготування хумусу. Соусом тахіні поливають салати, фалафель та шуарму.
Тахіні містить 4 речовини, виключно важливі для імунітету: залізо, цинк, селен і мідь. Вони виробляють білі кров'яні клітини, що знищують мікроби. Регулярне вживання сезамової пасти захищає від сезонних ГРВІ та грипу, прискорює одужання після інфекційних захворювань.
Ось список найкращих замінників кунжутної пасти у хумусі та інших автентичних стравах.
- Горіхова паста
- Арахісова паста
- Соняшникова паста
- Насіння кунжуту
- Кунжутне олія
- Грецький йогурт
- Соєва паста
- Нутове борошно
Jun 1, 2021