Курд – це десертний крем, який готують із суміші вершкового масла, яєць (найчастіше жовтків), цукру та фруктового або ягідного наповнювача: лимона, апельсина, полуниці, малини, журавлини та інше.

Курд – Традиційний англійський десертний заварний крем. Його використовують як начинку для тортів, пирогів, рулетів і млинців або подавати в кренами як самостійний десерт. Самий поширений курд — лимонний, але зробити його можна з будь-яких кислуватих ягід та фруктів.

Зберігання лимонного курда Термін зберігання лимонного курда може доходити до 10 днів у холодильнику та до трьох місяців у морозильній камері.

Лимонний керд – це щось подібне до дуже ніжного лимонного крему, який має універсальне використання – його можна їсти просто так, замість варення, а також намазувати на хліб, використовувати у випічці, подавати з млинцями, оладками і так далі тощо.