Макса, або печінка миня, завжди цінувалася при гулянні. У гарячому вигляді, в холодному, у складі з іншими інгредієнтами, так і як самостійна страва.Apr 29, 2017

Російські переселенці в Сибіру споконвіку печінка миня називали "Сінькою". Швидше за все, термін походить від староруського слова «ксінь» — рибні начинки.

Найчастіше в печінки миня зустрічаються личинки лентеца триенофоруса, навколо неї утворюється біла сумка зі сполучної тканини, як бляшок чи білих кульок. Іноді вся печінка покрита білими бляшками, що робить її непривабливою.

Корисні властивості миня (печінки) Регулярне вживання печінки рекомендується для профілактики серцево-судинних та неврологічних захворювань, для зміцнення імунітету. Поліпшується стан при таких захворюваннях, як цукровий діабет, артрит, нормалізується рівень холестерину в крові.