Це заклади із зірками та іншими відмітками гіда «Мішлен» або просто в нього потрапили. Якщо ресторан є в гіді, для гурманів це знак якості — багато хто спеціально їде до інших країн, щоб відвідати черговий такий ресторан.

Наразі заклади можуть отримати одну, дві чи три зірки.Мішлен». Перша опція значить, що ресторан дуже хороший у своїй категорії, друга – настільки хороший, що гідний невеликого відступу від маршруту, третя – чудовий. Вища оцінка має на увазі чудову кухню і ідеальну роботу шеф-кухаря.

Історія виникнення мішленівських зірок відсилає нас у далекий 1900 рік, коли Андре Мішлен, один із засновників французької компанії Michelin з виробництва автомобільних шин, вирішив випустити брошуру зі списком місць, які можуть стати в нагоді туристам, що подорожують машиною.

Мішлен (Фр. Michelin) може означати: Michelin – французька компанія, виробник шин.