По суті, мультиварка-скороварка це і є звичайна мультиварка з додатковою функцією, що дозволяє готувати страви швидше. Це зручно, оскільки розширює можливості приладу та заощаджує кухареві час на приготуванні страв, що вимагають тривалого гасіння або томлення.
У відмінність від мультиварки, всі пристрої з функцією скороварки, зокрема REDMOND RMC-M140, здійснюють готування під тиском, завдяки чому можливе рівномірне нагрівання вмісту чаші до +100-190 градусів. У результаті їжа буде готова у 2-3 рази швидше, що особливо тішить при дефіциті вільного часу.
Отже, на відміну від мультиварки, у скороварки не так багато функцій і головне її перевага полягає у швидкості приготування, страви варяться у 2–3 рази швидше, ніж у звичайній каструлі.
Скороварка – це прилад із герметичною кришкою, в якому їжа готується під підвищеним тиском. У його дії – фізичне явище. При нормальному тиску точка кипіння води – 100 °C, і вище за цю температуру рідина вже не нагріється. Але що нижчий зовнішній тиск, то нижча температура закипання.