Сік – це рідина, що на 100% складається з віджатих плодів фруктів або овочів, в нектарі ж вміст соку становить від 25 до 50%.. Крім соку, до нього додають воду, цукор і лимонну кислоту.Oct 23, 2017

Соки поживніші, ніж нектари. Тому що в натуральному соку міститься 100% натуральних компонентів, а у складі нектару від 25 до 80% фруктів та овочів.

За своїм складом нектари являють собою водні розчини сахарози, глюкози, фруктози, мальтози з невеликим вмістом кислот (частіше аспарагінової та глютамінової), спиртів, мінеральних солей, ферментів та різних складних ароматичних речовин.

Функція нектару у квітах зрозуміла — їм харчуються ті, хто їх запилює. Однак навіщо потрібен екстрафлоральний* – довгий час залишалося загадкою. Дарвін вважав, що рідини, що виділяються поза квіткою, служать рослинам для виведення відходів.