Під терміном нутрієнти мають на увазі біологічно активні елементи їжі, що зумовлюють життєзабезпечення організму. У дослівному перекладі з англійської означає поживні речовини.09-Nov-2020

Де утримуються нутрієнти Тварин білків багато у м'ясі, рибі, молочних продуктах. Рослинними білками багаті бобові, кіноа, шпинат [1]. Складні вуглеводи містяться в бобових культурах, а також у цільнозернових продуктах, овочах та фруктах [2].

Макроелементи – це поживні речовини, які людині потрібні у великих кількостях. Це вода, білок, вуглеводи та жири. Отже, шість основних поживних речовин – це вітаміни, мінерали, білок, жири, вода та вуглеводи.Мікроелементи:

  • залізо
  • селен
  • цинк
  • марганець
  • хром
  • мідь
  • фторид йоду
  • молібден

04-May-2022

Нутріенти, що надають негативний вплив на здоров'я та потребують регламентації граничних значень отримали назву критично значимих нутрієнтів.