посуд для подачі яйця, приготованого некруто або способом пашот ◆ Немає прикладу вживання (див. рекомендації). кухонний пристрій для приготування яйця способом пашот ◆ Немає прикладу вживання (див. рекомендації).

Як використовувати Пристрій досить просто у застосуванні: потрібно помістити всередину яйце і опустити його в киплячу воду на 2-3 хвилини. Так білок біля стін згорнеться, а жовток залишиться рідким. Залежно від типу пашотниці яйце або розбивають всередину приладу, або поміщають його відразу в шкаралупі.

Кодлер — англійське пристосування для приготування яєць «у мішечок» (від англійської — варити на повільному вогні). Кодлери винайшли в Англії в XIX столітті, відтоді цей незамінний пристрій присутній на кожній англійській кухні.

Яйце пашот (яйце «у мішечок», від фр. pochette, «у мішечок») — яйце, приготовлене без шкаралупи пошиттям — варінням у киплячій воді протягом 3—4 хвилин. В результаті «упакований» в м'яку та ніжну білкову оболонку яєчний жовток набуває кремоподібної консистенції.