Патока використовується у кондитерському та консервному виробництвах, пивоварінні, а також у спортивному харчуванні та для виробництва апретів. Патока затребувана кондитерською промисловістю при виготовленні пряників та деяких сортів хліба.

Тростинний цукор, з якого готується продукт, багатий на глюкозу і вітамін В6. Ці речовини покращують роботу мозку, допомагають впоратися з депресією та сприяють виробленню ендорфіну. Завдяки кальцію, марганцю, селену, магнію та міді. патока прискорює ріст волосся і підтримує нормальне вироблення меланіну.

Патока це що таке простими словами? Патока – це побічний продукт виробництва цукру, що отримується шляхом подрібнення цукрової тростини (а також будь-якого іншого цукру або крохмалю) і варіння вилученої солодкої рідини.