Замінити пектин можна тільки агаром, оскільки він на відміну желатину немає яскраво вираженого смаку. При цьому, пектин можна використовувати замість желатину та його функціональні характеристики будуть нітрохи не гіршими.Oct 23, 2020

Наприклад, желатин дає щільну текстуру, а пектин більш тягуча. Використання та желатин, і пектину дозволить отримати більш кремоподібну текстуру.

Пектін для застосування в харчовій та фармацевтичній промисловості – очищений полісахарид – одержують кислотною екстракцією з цитрусових (лайм, лимон, апельсин, грейпфрут), яблучних вичавків, жому цукрових буряків, морської трави, або з кошиків соняшника.

Міститься у всіх овочах та фруктах тією чи іншою мірою. Найбільше пектину – в яблуках (тому і найвідоміший пектин – Яблуневий), але не тільки. У великих кількостях пектин міститься також у буряковому макуху та цитрусових. Ось чому найчастіше, пектин отримують саме із цих трьох продуктів.