Курячі або індички грудки, запечені з прянощами, підійдуть до білого та рожевого сухого шампанського. Брют та сухе ігристе можна подати з перепелами. Рожеве напівсолодке ігристе – до фуа-гра або паштету з печінки із запеченими яблуками. Рожеве напівсухе або напівсолодке відмінно поєднується з качкою на грилі.Feb 26, 2018

Основні страви до шампанському

  • піца з морепродуктами чи куркою без гострих соусів;
  • запечене індиче м'ясо;
  • овочевий або грибний жульєн;
  • курка чи качка з яблуками;
  • риба-гриль;
  • холодні супи;
  • млинці з червоною ікрою;
  • овочеві салати з легкою заправкою;

Тости з ікрою або рибою Зовсім не заморська кабачкова, а «звичайна» червона ікра чудово поєднується з напоєм, що веселить. Їсти її ложками накладно, тому робимо маленькі бутерброди "на зубок". Підсушуємо шматки улюбленого хліба у тостері або на сухій сковороді.

шампанською є цукру, а білок у поєднанні з ними може дати тяжкість у шлунку та кишечнику, здуття. Ці продукти не дуже сумісні один з одним", – сказав Арзамасцев. Також лікар радить відмовитися і від солодких закусок на кшталт шоколаду, мармеладу та різних цукерок.