В Америці та Європі часто показник OG замінюють відміткою Plato (0P). Визначається відношенням маси розчинених речовин до маси сусла за температури 17,50C. Таким чином, 120Plato означає, що в 100 г сусла міститься 12 г цукрів.
Розливне пиво 8 – 10% виготовляється переважно з ячмінного солоду. Пиво Лагер (у перекладі з німецької означає «пиво, що дозріває при зберіганні »), також роблять з ячмінного солоду, проте вміст екстракту в ньому вище (11-12%). Спеціальне пиво відрізняється ще більшим вмістом екстракту – 13% та вище.
Це загадкове позначення також часто зустрічається у статтях та книгах про пінний напій. International Bitterness Unit (IBU) — це міжнародна одиниця, що вимірює кількість ізогумулону, що визначає ступінь гіркоти пива. Isohumulone – альфа-кислота, речовина в хмелі, що надає напою характерний гіркуватий присмак.
ЕНС (ЕКСТРАКТИВНІСТЬ ПОЧАТКОВОГО СУСЛА), OG (ORIGINAL GRAVITY) – Початкова щільність пива, тобто питома вага сусла перед початком бродіння. На імпортному пиві в основному вказується три- чи чотиризначним числом, на вітчизняному зазвичай у відсотках.