Класичний еспресо зазвичай має об'єм 25-35 мілілітрів і подається в чашці демітасі на 60-70 мілілітрів або спеціальній чашці для еспресо. Подвійний еспресо, виготовлена ​​з 18-22 грамів кави, має об'єм 60 мілілітрів..

Сам принцип того, як приготувати подвійний еспресо досить простий – кавова таблетка (спресована мелена кава) піддається під тиском в 15 бар впливу гарячої води. В результаті чого виходить ароматний, густий та міцний напій. Обов'язкова умова – наявність пінки.

Американо готується як доппіо подвійний еспресоа потім розбавляється гарячою водою у співвідношенні 1:1. Іноді подають окремо еспресо і гарячу воду, щоб ви могли розбавити каву на свій смак.

Секрет еспресо криється в процесі приготування: вода проходить через пресовані мелені кавові зерна під тиском. При цьому важливі такі нюанси, як температура води, помел зерен, об'єм води та кава, час екстракції. Точне дотримання цих параметрів дозволяє досягти ідеального результату.