Горілка раку (ракія) – національна гордість Туреччини. Цей міцний алкогольний напій отримують з виноградного дистиляту, настояного на анісовому корені.Jan 31, 2021

Основне на відміну від горілки – Витримка продукту дистиляції в дубових бочках, що властиво для бренді (коньяку). У 2007 році сербська ракія під назвою «сербська ракія сливовица» отримала сертифікат ЄС, ставши першим захищеним продуктом Сербії, що має географічне походження.

Нерозбавлений раки має різкий пекучий смак і сильний анісовий аромат, розбавлений – приємний солодкуватий смак та м'який анісовий аромат.

Рака (фруктова горілка) у пляшці 1 л стоїть приблизно 350-380 лір. Найбільш поширені та популярні марки турецької Раки: ТЕКЕЛ (Tekel Raki Fabrikasi), ЄніРакі (YeniRaki), ТекірДаг (Tekirdag rakisi), Алінбас.