Чим гасіння відрізняється від стомлення «Гасіння – це приготування страви з невеликою кількістю води. А томлення – Подібний процес, але відбувається він з мінімальною кількістю води, а то й зовсім без неї, у своєму соку продуктів ».
Томлення Цей спосіб приготування передбачає тривалу обробку страви при низькій температурі, в результаті чого воно стає дуже ніжним і смачним. У російській кухні було прийнято томити кашу, м'ясні, овочеві та борошняні страви в печі, помістивши їх у щільно закриті чавунні чи глиняні горщики.
Стомлювати можна не тільки крупи та м'ясо, а й рибу, овочі, супи, молочні продукти і навіть борошняні страви, які нагріваються на овочевій «подушці», просочуючись соком овочів та ароматом спецій. М'яке молоко, рожеве, з вершковим смаком і ніжним ароматом, дуже люблять діти.