Яловича рулька – це нижня частина ноги. М'ясо на ній досить жилисте, але, на відміну від свинячої рульки, не таке жирне. І при правильному приготуванні яловича кермо перетворюється на дуже смачний делікатес. Основне правило – довге гасіння.
Голяшкою або рулькою називається прилегла до колінного суглоба частина стегенця. У цій «біговій», житловій частині м'ясної туші багато сполучної тканини, сухожилля, кісткової тканини.
Страви з яловичої рульки насичують організм кальцієм, фосфором, залізом. Продукт досить жирний і калорійний, тому його не рекомендують їсти людям із захворюваннями шлунково-кишкового тракту і тим, хто дотримується дієти.
Але у побуті зазвичай відбувається плутанина. А різниця є: рулька – частина передньої, а голяшка — задньої ноги свинячої чи баранячої туші.