Біологічно ці риби відносяться до різних сімейств: сибас – із хижого сімейства моронових і відомий як «морський окунь». А дорада – зі спарових, тобто «морських карасів». Але варто обробити цих риб на філе – і відрізнити одну від іншої буде під силу лише професіоналу.

Представників обох порід можна відрізнити зовні: Дорадо зростає менше, ніж сибас, її тіло витягнуте, колір шкіри темніший, також її відмінність – золотисте забарвлення між очима. Щодо смаку, то м'ясо доради більш щільне, а у сибаса значно ніжніше, як уже згадувалося кісточки у сибаса Твердіші.

Золотистий спар, або дорада, або аурату (лат. Sparus aurata) – риба роду спарів (лат.

Сібас охолоджений 400-600гр – купити за ціною: 690 руб./кг в інтернет-магазині "Рибоєдів"