Безлактозне молоко, сири, йогурти або сир виробляють або шляхом фільтрації, або додаючи ту саму лактазу, яка розщеплює молочний цукор – тоді продукти набувають злегка солодкуватий смак. Таким чином, лактози в продуктах не залишається, а їх корисні молочні властивості зберігаються.
Технологія виробництва Виготовлення безлактозного продукту насправді нічим не відрізняється від виробництва класичного молочного: просто певному етапі у нього вводиться фермент лактаза. Саме така технологія використовується на виробництві компанії Umalat.
Безлактозні продукти це молочні продукти, вміст лактози в яких природним чи технологічним шляхом знижено до рівня менше 0,01%. Звичайний молочний продукт безлактозним може зробити спеціальний фермент або фільтрація (про це читайте у статті про те, як проводиться безлактозна молоко).
Безлактозне молоко містить повний набір молочних білків, тому підходить для вживання при алергії.