Під час смаження горіхам наноситься невелика шкода, руйнуються корисні ненасичені кислоти, які головним чином відповідають за підтримку на потрібному рівні артеріального тиску, гальмують старіння. Якщо розглядати ситуацію з такої точки, то сирі горіхи корисніші для здоров'я людини.

Через це свіжі горіхи кеш'ю обробляють лише спеціально навчені люди, але навіть вони іноді обпікаються. Олія міститься і в самому насінні. Тому в абсолютно сирому вигляді вживати кеш'ю не можна. Перед цим горіх обов'язково має бути оброблений і термічно оброблений, щоб олія повністю випарувалася.

"Сирийозначає в цьому випадку всього лише несмажений. У магазинах здорового харчування або, що торгують біологічною продукцією, можна придбати горіхи біологічної якості. Горіхи кешью можна придбати протягом цілого року.