Стандарт НАССР (Hazard Analysis and Critical Control Points) або ХАССП – це концептуальна система, яка передбачає систематизовану ідентифікацію, оцінку та методи управління ризиками та небезпечними факторами, що мають вплив на безпеку продукції.

ХАССП (англ. Hazard Analysis and Critical Control Points, HACCP — аналіз ризиків та критичні контрольні точки) — концепція, яка передбачає систематичну ідентифікацію, оцінку та управління небезпечними факторами, які суттєво впливають на безпеку продукції.

Система ХАССП – Основний важіль контролю якості вироблених Вами харчових товарів. За допомогою неї здійснюється моніторинг критичних точок, на яких є велика ймовірність виникнення шлюбу або відхилень від виробничих стандартів.

Основні етапи розробки ХАССП:

  • Формування робочої групи ХАССП
  • Визначення галузі поширення системи ХАССП
  • Розробка політики у галузі харчової безпеки
  • Опис сировини та готової продукції
  • Розробка блок-схем виробничих процесів
  • Аналіз ризиків та встановлення критичних контрольних точок