Стрейнер (англ. strainer – фільтр, сито) – професійний інструмент бармена, призначений для відсіювання великих частинок, таких як лід або шматочки фруктів, при переливанні коктейлю з шейкера в келих.

Коротка інструкція з виготовлення коктейлю у шейкері Додайте свіжий шматковий лід. Щільно закрийте кришку шейкера. Енергійно збивайте протягом 15–20 секунд, поки шейкер не вкриється конденсатом. Акуратно відкрийте кришку та перелийте коктейль охолоджений келих, використовуючи фільтр або стрейнер.

Коли будете трясти шейкером, майте на увазі: -Тримайте його горизонтально і стежте за тим, щоб лід і коктейль терлися об стінки шейкера. -Тримайте кришку шейкера Cobbler та його задню частину лицьовою стороною до себе, щоб уникнути розпилення бризок на гостей.