Су-шеф – це по суті заступник шеф-кухаря, який зможе керувати закладом у разі його відсутності. До його обов'язків входить допомагати шеф-кухарю опрацьовувати меню, вміти складати технологічні карти та бути грамотним у плані приготування їжі, розробляти та складати нові страви для меню закладу.

Якщо шеф-кухар відсутній на місці, шеф-заступник бере на себе весь організаційний та управлінський функціонал на кухні. Су-шефи стежать за тим, чим займається кожен із підлеглих на кухні, контролюють приготування страв, корегує дії персоналу з метою покращення кінцевого результату.

На чолі всіх – шефкухар та його заступник – Су шеф. В обов'язки су шефа у ресторані входить координування та організація правильної роботи кухарів та кухонних працівників, він відповідає за закупівлю продуктів, перевіряє страви перед подачею, а також бере участь у розробці меню та нових рецептів.

Назва цієї професії прийшла до нас із Франції. Поняття “сушеф” включає привід sous, що в перекладі означає “під”, і слово chef, що дослівно перекладається як “голова”. Таким чином, буквально ця професія називається “другою шеф”, а простіше – заступник шеф-кухарі.