М'ясні субпродукти бувають першої та другої категорії. До першої належать: серце, печінка, мізки, язик, вим'я. Друга категорія: шлунки, губи, голова, хвости, губи, вуха, легені, ноги.Oct 28, 2019
Субпродукти ІІ категорії – голови (без язиків), ноги, легені, вуха, свинячий м'ясо-кістковий хвіст, губи, жирова сітка, калтик, м'ясо стравоходу, шлунок (сичуг, рубець).
Ось, які субпродукти можна (і навіть потрібно) давати собаці:
- Печінка. Можна, можливо чи собакам яловичу печінку? …
- Серце. Містить антиоксиданти та коензим Q10. …
- Яловичі нирки корисні для собак. …
- Вим'я. …
- Мізки. …
- Частини шлунка – рубець та сичуг. …
- Хвости, ноги, вуха. …
- Хрящі (наприклад, лопатковий), голови.
За своєю харчовою цінністю та смаковими якостями м'ясні субпродукти Ікатегорії не поступаються м'ясу. У відмінність від субпродуктів Iкатегорії м'ясні субпродукти II категорії мають нижчу харчову цінність, тому що переважно містять неповноцінні білки.