Золота текіла преміальний напій, виготовлений із блакитної агави.. Колір – від золотистого до янтарного. Смак текіли голд м'якший, гармонійніший, у ньому переважають нотки агави, карамелі, прянощів та сухофруктів. Складний аромат витканий з відтінків цитрусових фруктів, лугових трав, перцю.

Рецепт коктейлю Золота текіла з лаймом та сіллю

  1. Налий у стопку золоту текілу 50 мл
  2. Змочи часточкою лайма руку між великим та вказівним пальцем
  3. Посип це місце сіллю
  4. Лизни сіль, випий шот і заверши його лаймом

Найчастіше золота текіла виробляється міксована, тобто не зі 100% агави. І це вже мінус для текіли. Звичайно, це не «отрута», але ось мексиканці від такої текіли вернуть свій мексиканський ніс. Чесні виробники (а таких все ж таки більше) на пляшці ставлять позначку: 100% agava або все ж таки mixto.

Текіла – міцний алкогольний напій, приготований шляхом зброджування та подальшої перегонки соку блакитної агави. За регламентами, встановленими урядом Мексики, його можуть проводити лише у певних штатах країни — Халіско, Наяріт, Гуанахуато, Мічоакан та Тамауліпас.