Трансжири промислового виробництва – це тверді жири, отримані з рідких рослинних олій шляхом гідрогенізації (приєднання водню). Процедура гідрогенізації (затвердіння) значно збільшує термін придатності жирів, що дуже вигідно виробникам різної харчової продукції.
Зміст трансжирів у крупах та злаках
Продукт | Зміст |
---|---|
Рис бурий довгозерний варений | 0,00 г |
Рис бурий пропарений варений | 0,00 г |
Гречка варена на воді (гречана каша) | н/д |
Гречка зелена суха | н/д |
Що містяться в трансжирах хімічні елементи при потраплянні до організму людини замінюють молекули «правильних» ліпідів. Клітини перестають виконувати свої функції. В результаті наноситься шкода гормональної та ферментної систем організму, у ньому накопичуються токсини, збільшується ризик розвитку багатьох захворювань.
Зміст трансжирів у продуктах, як правило, позначається в складі. Має бути написано «рослинний жир», «кулінарний жир», «частково гідрогенізований рослинний жир» або «частково гідрогенізовані жирні кислоти».