Village – (франц. Село). Дає уточнення до загальної назви та відноситься до вин, виготовлених згідно з приватними вимогами регіону. Порівняємо, Божоле – це загальна назва великого регіону, без уточнення конкретного (Божоле Вілляж, Кот-дю-Рон Вілляж, Макон Вілляж та ін.).

Як правильно пити божоле і з чим його поєднувати Божоле потрібно наливати в декантер, у великий бургундський келих – йому треба давати можливість подихати та показати себе у своїй різноманітності. У гаме немає важкої структури чи потужності, тож його можна пити і вранці, і ввечері.

Божоле Нуво (Beaujolais Nouveau) – ім'я, дане винам Божоле і Божоле Вілляж, що надходять у продаж відразу після врожаю Мабуть, найвідоміше вино з сорту гаме. Це ріденьке червоне вино з ароматами фруктів та ягід – перше у серії врожаїв французьких вин – щороку з шумом уривається на міжнародний ринок.

Відповідно до законів Франції, вино нового врожаю офіційно презентується в третій четвер листопада; цей день часто називають «святом божоле».