Засолювання в колодку – значить у розсолі під гарним гнітом у льодовику. Такий спосіб засолювання особливо популярний на Північних річках. В результаті виходить чудового смаку та якості риба.

" "Колодкою" у нас називають будь-яку непотрошену посолену під гнітом рибу. Буває суха колодка, буває колодка у тузлуку (розсолі). Сухий колодкою, свіжовловлена риба солиться при нульовій та негативній температурі повітря, інакше зіпсується.

1:396:30Suggested clip 47 secondsЯк солити язя – YouTubeYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip

Рибка солиться у великій дерев'яній тарі з отворами. Найчастіше використовуються звичайні дерев'яні скриньки, днище яких укривається лляною матерією. Середній час сухого засолу становить 10-11 днів. Рибу обов'язково потрібно придавити гнітом.