До них відносяться: аргінін, аспарагін, глутамін, глутамінова кислота, гліцин, карнітин, орнітин, таурин, пролін та серин. Друга група – незамінні амінокислоти – В організмі не виробляються і надходять туди виключно з їжею. Це валін, ізолейцин, лейцин, лізин, метіонін, треонін, триптофан, фенілаланін.
Незамінні (есенційні) амінокислоти є «незаміннимкомпонентом раціону харчування. Інакше кажучи, наш організм неспроможна синтезувати їх самостійно. Замінні амінокислоти – це ті, які в процесі метаболізму можуть створюватися з інших амінокислот та поживних речовин, що надходять з їжею.
Амінокислоти – це органічні сполуки, у тому числі складаються білки. Для шкіри амінокислоти є одним з важливих структурних елементів, також вони беруть участь у багатьох біохімічних реакціях.