У процесі обробки обов'язково потрібно вирізати у качки попкущоб не було неприємного запаху. Щоб запечена качка була більш соковитою та ароматною, для начинки краще використовувати яблука, апельсини, гриби з рисом, чорнослив.Nov 21, 2013

Всупереч широко поширеній думці, жирові залози у більшості птахів абсолютно нешкідливі, та його видаляють лише з естетичних міркувань. Однак у московських качок і у диких качок ці залози, якщо їх не видалити перед приготуванням, надають м'ясу птиці мускусний присмак.

Ще кілька секретів приготування качки Перед запіканням качки не забудьте відрізати попку, щоб позбавити страву від неприємного запаху. Для отримання соковитого м'яса краще використовувати як начинку соковиті фрукти та ягоди — яблука, апельсини, чорнослив, журавлину та брусницю.

У деяких птахів (кур, качок та ін) в секреті копчикової залози є ергостерин (провітамін D), який під впливом сонячного світла перетворюється на вітамін D.