Тірамісу (італ. Tiramisù, «піднеси мене» від гол. tira – тягни, mi – мене, su – вгору) – італійський багатошаровий десерт, до складу якого входять сир маскарпоне, кава (зазвичай еспресо), курячі яйця, цукор та печиво савоярді.

Калорійний, шалено смачний десерт куртизанки подавали своїм клієнтам перед романтичним побаченням – вважалося, що він має збудливі властивості. Звідси пішла і назва tira mi su, тобто «підніми мене нагору».

Різдвяний пудинг, желе, кисіль, панакота або тірамісу подаються у маленьких вазочках/креманках на підставній тарілці. Такі частування прийнято їсти чайною або десертною ложечкою. Коли десерт буде з'їдено, покладіть ложечку на підставну тарілку. Залишати її у вазі або креманці – моветон.

Що таке тірамісу. Тірамісу — італійський багатошаровий десерт, до складу якого входять бісквітне печиво савоярді, просочене міцною кавою, крем з яєчних жовтків, цукру та сиру маскарпоне та порошок какао, яким страву посипають зверху. Смак тірамісу – це смак какао та кава.