Текіла (ісп. Tequila) міцний алкогольний напій, отриманий шляхом дистиляції ферментованого соку блакитної агави (Лат. Agáve tequilána, ісп. Agave azul) суворо на території 5 штатів Мексики: Халіско, Гуанахуато, Мічоакан, Наяріт і Тамауліпас.

Про текіле і мескале: гусениця та черв'як У пляшці може бути присутнім хуаніто – так називають цього білястого черв'яка місцеві. Фактично хуаніто і гусениця нічного метелика – це те саме. За кольором підрозділяють кремову та бордову (саме вона є добавкою до напою).

Прискорює ріст та розвиток корисних мікроорганізмів, що покращують роботу кишківника. Лікувальні властивості текіли можуть проявлятися як від прийому внутрь. Доведено ефективність розтирання та компресів при боротьбі з малою рухливістю суглобів, при подагрі, ревматизмі, артриті та радикуліті.

У прозорої текіли освіжаючий, трохи солодкуватий смак. На фініші яскраві ноти агави та легкі півтони цитрусових. Напій найчастіше використовують для приготування коктейлів.