07.11.2022 Моя логіка така – сметана утворюється зверху банки молока, значить вона легша і щільність менша B) Сметана 20% жиру, молоко 3.5% жиру. Жир легший за воду.Apr 19, 2009
Молочна піна виходить еластичнішою. Жир у молоці створює унікальні тактильні відчуття. У статті про тіло напою ми наводили приклад тактильних відчуттів від молока і вершків. Чим більше жиру міститься у молочному продукті, тим щільніше, вершкове, округліше його тіло.
Щільність молока – Це відношення маси молока при температурі 20 º до маси води такого ж об'єму при 4 ºС. густина цілісного нормального молока коливається не більше 1027-1033 кг/м3.
Вода має щільність 998 кг/м3, жир – близько 931, білки – близько 1451, лактоза – 1545 кг/м3, мінеральні речовини, солі та інші складові молока – Близько 1850 кг/м3 [4].