При тривалому надмірному споживанні жирів вони накопичуються у резервах – жирової тканини, що сприяє ожирінню. Збільшується утворення холестерину, що призводить до розвитку атеросклерозу. Підвищується згортання крові. Це призводить до розвитку тромбів у судинах. Oct 17, 2017

Результатом може стати порушення вуглеводного обміну, розвиток інсулінорезистентності та відкладення жирового депо в ділянці живота. Надлишок жирів теж призводить до негативних наслідків – відбувається їхнє накопичення в крові, печінці та інших органах, підвищується небезпека виникнення тромбозу судин.

Найчастіше надлишок жирів у раціоні зустрічається через салати з майонезом, ковбас, сосисок, велику кількість жирних сирів, смаженої їжі, особливо смаженої їжі в клярі, частини напівфабрикатів. Також жирами багаті тістечка, торти, випічка, цукерки, шоколад. Багато жирів у горіхах, насінні, урбечі з них.

Ознаки дефіциту ненасичених жирних кислот в організмі людини: уповільнення росту та фізичного розвитку, зниження маси тіла, розлади водного обміну з підвищенням потреби у воді, підвищення рівня холестерину в крові, порушення обміну вітамінів А та Е, зменшення ефекту дії вітамінів С та групи В. .