Мікроаутофагія При мікроаутофагії макромолекули та уламки клітинних мембран просто захоплюються лізосомою. Таким шляхом клітина може перетравлювати білки при нестачі енергії чи будівельного матеріалу (Наприклад, при голодуванні). Але процеси мікроаутофагії відбуваються і за нормальних умов і загалом невибіркові.

Ми поговоримо про процесі в організмі, який запускається голодуванням – Аутофагії [1]. Аутофагія – природний процес регенерації та очищення організму на внутрішньоклітинному рівні, за допомогою якого лізосоми здатні переробляти непотрібні, дисфункціональні компоненти наших клітин.

24 годин Для кращого запуску аутофагії голодування має тривати протягом 18–24 годин. Тобто слід робити розвантажувальний день або пропускати вечерю та сніданок. Можна їсти лише у певний період дня, наприклад, з 11 по 18 – але не постійно!

Аутофагія зазвичай запускається недоліком поживних речовин у клітині. Вважається, що інсулін пригнічує аутофагіюа глюкагон може активувати цей процес. Після їди тіло людини виробляє інсулін, а голодування викликає вивільнення гормону глюкагону, оскільки рівень цукру в крові починає знижуватися.