До здобних виробів відносяться хлібобулочні вироби із вмістом за рецептурою цукру та/або жирів 14% і більше до маси борошна. За цією ознакою хлібопекарські підприємства виробляють хліб, булочні вироби, дрібноштучні булочні вироби, вироби зниженої вологості (баранкові, сухарні та ін), пироги, пиріжки, пончики.

Булочний виріб (булка) – виріб без начинки з вологістю понад 19% та масою 500 г і менше. Дрібно булочний вирібвиріб масою менше 200 г. Здобне хлібобулочне вирібвиріб із вмістом цукру та (або) жирів 14 % і більше до маси борошна.

Здобні вироби та їх класифікація. За назвою здобні та булочні вироби можна розділити на: булочки, булки, здоба, листкові вироби, коржі.

До борошняним кулінарним виробам відносяться такі вироби будь-якої кухні світу:

  • пиріг
  • пиріжок
  • піца
  • кулеб'яка
  • чебурек
  • пельмені
  • біляш
  • ватрушка