Антиоксиданти нейтралізують активність вільних радикалів, пов'язуючи їх. Така система допомагає клітинам захищатися від окиснення, робить їх менш уразливими. Основні антиоксиданти, які започаткували цю категорію речовин – деякі ферменти (коензим Q10), вітаміни А, С і Е.

З антиоксидантами можна переборщитиТому перед покупкою лосьйонів і кремів краще проконсультуватися з дерматологом. Для додаткового страхування є спеціальний аналіз крові, який визначає антиоксидантний статус.

Наприклад, печінка виробляє та використовує вільні радикали для детоксикації організму.Високоантиоксидантні продукти

  • Ягоди годжі: 25,000 ORAC;
  • Дика чорниця: 14,000 ORAC;
  • Темний шоколад: 21,000 ORAC;
  • Пекан: 17,000 ORAC;
  • Артишок: 9,400 ORAC;
  • Бузина: 14,000 ORAC;
  • Квасоля: 8,400 ORAC;
  • Брусниця: 9,500 ORAC;