Вона не накопичується в організмі та виводиться нирками. З'єднання є дуже нестабільним, легко руйнується при термічній обробці та тривалому зберіганні, що часто зумовлює його дефіцит.

Вітамін C. Цьому вітаміну не пощастило більше за інших, оскільки він руйнується в процесі варіння практично повністю, на 80-90%. Цю цифру вдається дещо знизити, якщо закладати овочі та фрукти для варіння вже в киплячу воду або не подрібнювати продукти, щоб зменшити площу контакту з водою.

Його надлишок може призвести до кристалізації солей та утворення каменів у нирках, а прийом дуже великих доз може призвести до порушень у роботі шлунково-кишкового тракту та нервової системи. Крім того, надлишок вітамін А С викликає висипання шкіри.

У разі гострого передозування проводиться промивання шлунка, вживаються інші симптоматичні заходи (нормалізація тиску, стабілізація психічного стану, серцевої діяльності тощо).