Халва – Східна насолода. Її готують із обсмаженого і розтертого насіння соняшника, кунжуту, ядер горіхів, арахісу, змішаного зі збитою карамельною масою. Назва продукту утворена від арабського "халява" – "солодкість". Десерт подають до чаю, додають у начинку для тортів та вафель, у морозиво та каву.
Харчова цінність та хімічний склад "Халва тахінно-арахісова".
Нутрієнт | Кількість | 100% норми |
---|---|---|
Залізо, Fe | 5.3 мг | 340 г |
Засвоювані вуглеводи | ||
Крохмаль та декстрини | 14.3 г | |
Моно- та дисахариди (цукру) | 32.7 г |
Шарувата, трохи розсипчаста халва із збитої карамельної маси та перетертого обсмаженого арахісу. У арахісової халві більше користі, ніж в іншій халве. У ній багато фолієвої кислоти, яка сприяє відновленню імунітету та підтримує роботу серця та судин, а також вітамінів D, РР, групи В.