Халва – Східна насолода. Її готують із обсмаженого і розтертого насіння соняшника, кунжуту, ядер горіхів, арахісу, змішаного зі збитою карамельною масою. Назва продукту утворена від арабського "халява" – "солодкість". Десерт подають до чаю, додають у начинку для тортів та вафель, у морозиво та каву.

Харчова цінність та хімічний склад "Халва тахінно-арахісова".

НутрієнтКількість100% норми
Залізо, Fe5.3 мг340 г
Засвоювані вуглеводи
Крохмаль та декстрини14.3 г
Моно- та дисахариди (цукру)32.7 г

Шарувата, трохи розсипчаста халва із збитої карамельної маси та перетертого обсмаженого арахісу. У арахісової халві більше користі, ніж в іншій халве. У ній багато фолієвої кислоти, яка сприяє відновленню імунітету та підтримує роботу серця та судин, а також вітамінів D, РР, групи В.